diumenge, 16 de desembre de 2018

Canàries: mojo picón

La segona parada va ser a Canàries i vam decidir fer un rico mojo picón!


Mojo picón verd



Ingredients:



6 cullerades d´oli d´oliva verge

1 pebrot verd gran

4 dents d´all

2 cullerades de vi blanc o vinagre de vi

Mitja cullerada petita de sal

Mitja cullerada petita de sucre

50grams de coriandre fresc



Elaboració: Hi ha dues maneres de fer al mojo picón verd amb morter o sense morter,  s´han de posar tots els ingredients al got de la batedora i batre-ho bé fins que no hi hagi cap tros gran i quedi tot ben fi. La textura del mojo picon verd és molt semblant a la del pesto. I es pot regular afegint mes aigua o mes oli. El mojo picon verd se sol prendre a temperatura ambient però també el pots refrigerar uns minuts per a prendre´l fresquet. Si no tens coriandre a mà, pots utilitzar julivert fresc, que és molt semblant. La quantitat de picant la pots regular mitjançant la quantitat d´all, que és el que li dóna el punt de picor. Les quantitats es poden augmentar i reduir per fer la quantitat que vulguis. També el pots acompanyar amb palets de pa o amb naxos.



Mojo picón vermell



Ingredients:



5 dents d´all

2  caienes

1 cullerada petita de pebre roig

Mitja cullerada de comí

250ml d´oli d´oliva verge extra

50ml de vinagre blanc

Sal gorda



Elaboració: Si voleu preparar el mojo picon vermell com es fa a les Canàries, s´ha de fer amb morter. Per  fer-ho, es piquen els alls pelats i picats, el comí si està amb gra, les pebres i la sal gorda fins a aconseguir una pasta suau i homogènia. Un cop tenim la pasta, s´hi afegeix molt lentament l´oli d´oliva verge extra i el vinagre dins que quedi una pasta espessa. La podem alleugerar amb una mica d´aigua. També si vols el

pots acompanyar amb palets de pa o amb Naxos.



La meva opinió és que m'ha agradat i m'ho he passat molt bé (Roberto).






Cap comentari:

Publica un comentari